Iefke Hendrickx

Iefke is 41 jaar oud, heeft twee zonen van 10 en 14, is geboren en getogen in Schoten en woont in het ouderlijk huis in de Kasteelwijk. Ze volgde een opleiding regentaat (Engels-geschiedenis-economie) aan KdG en behaalde een licentiaat sociologie aan de VUB.  Ze gaf les in verschillende secundaire scholen en aan de hogeschool, was een aantal jaar actief als verantwoordelijke communicatie in een directmarketingbedrijf, maar legde zich de afgelopen zes jaar voltijds toe op de politiek. Op dit moment volgt ze een tweejarig postgraduaat Omgaan met kinderen met autisme, iets waar ze in de toekomst mogelijk mee aan de slag wil. Daarnaast staan ook Russisch en gebarentaal nog op haar verlanglijstje. In haar vrije tijd leest ze graag, speelt ze met hond Jack of maakt ze een reisje. Toch is politiek haar echte hobby waarin ze alles kwijt kan. 

Iefke is een doener: dingen vormgeven, organiseren, plannen, uitwerken, … Ze denkt graag uit het doosje en vindt een vrouwelijk perspectief in het college erg belangrijk. Ze gaat op zoek naar concrete oplossingen voor concrete problemen, houdt niet van doemdenken, maar wil problemen benoemen en er duidelijk over communiceren. De N-VA is dan ook de enige partij waar ze voor wil ijveren. 

De afgelopen 6 jaar waren voor haar een uitdaging en een voorrecht. Als schepen van Burgerlijke Stand mocht ze een duizendtal koppels in de echt verbinden, maar ze nam ook regelmatig interviews af om schijnhuwelijken op te sporen. Streng maar rechtvaardig en soms ook moeilijk, maar het hoort erbij.  

Als schepen van communicatie zette ze Schoten digitaal op de kaart met een nieuwe website, digitaal loket en LCD-schermen. Op het vlak van toegankelijkheid en gelijke kansen wilde ze iets doen aan de talloze hindernissen waarmee personen met een beperkte mobiliteit worden geconfronteerd. Toegankelijke winkeliers en middenstanders herken je voortaan aan de toegankelijkheidssticker, en in de inclusieve speeltuin in het gemeentepark kunnen kinderen met en zonder beperking naar hartenlust samen spelen. Ook op de oprichting van TEJO, waar jongeren gratis kunnen aankloppen voor psychologische hulp, en het toekomstige proefproject tegen schooluitval in samenwerking met drie Schotense secundaire scholen is ze bijzonder trots.

Iefke wil zich ook de komende jaren graag blijven inzetten rond sociale thema’s, zeker nu de synergie tussen OCMW en gemeente voor de deur staat. Dit is een unieke kans om de dienstverlening naar de burger nog te optimaliseren en hulp te bieden waar nodig.