Subsidies Schotense wijkverenigingen & Jeugdverenigingen

Op 2 februari 2018, over deze onderwerpen: Jeugdbeleid, Wijkwerking

Wijkverenigingen verbinden mensen. Ze zijn het kloppend hart van de gemeente en een klankbuis van de inwoners naar de gemeente toe. De gemeente ondersteunt die werking met subsidies, die ook voor het komende jaar werden hernieuwd. Voor elke activiteit komt een erkende wijkvereniging in aanmerking voor een tussenkomst van 100 euro, en dit tot 8 activiteiten per jaar. Wijkverenigingen krijgen bovendien een basissubsidie van 250 tot 1000 euro, afhankelijk van de grootte van de wijk.
 

De afgelopen gemeenteraad keurde de gemeenteraad ook de subsidiereglementen voor de Schotense Jeugdverenigingen goed. Zo kunnen ook zij het komende werkingsjaar op heel wat steun rekenen bij het vernieuwen van hun lokalen. Kleine verbouwingen die bijdragen aan een veiliger en duurzamer lokaal en EHBO-materiaal komen zelfs in aanmerking voor een subsidie van 75%, met een maximum van 7500 euro aan gemaakte kosten. Voor grote verbouwingen kan de gemeentelijke steun oplopen tot 75.000 euro.  

Daarnaast kent de gemeente ook subsidies toe voor vorming jeugdwerk, jeugdverenigingen met een gehandicaptenwerking en projecten die voor iedereen toegankelijk zijn.  Met al die subsidies onderstrepen we het belang van onze jeugdverenigingen, die onmisbaar zijn in een bruisende gemeente.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is