Wereldlichtjesdag

Op 10 december 2017, over deze onderwerpen: Sociaal beleid

Zondagavond 10 december om 19 uur herdacht een twintigtal mensen met een kaarsje in de hand hun eigen of andere overleden kinderen op de begraafplaats van Schoten. Het was de eerste keer dat de gemeente deelnam aan Wereldlichtjesdag: een herdenkingsmoment voor kinderen wereldwijd.

Elke tweede zondag van december worden er overal ter wereld om 19 uur kaarsjes aangestoken ter herinnering aan levenloos geboren en overleden kinderen. Door de verschillende tijdzones ontvouwt zich zo een lint van licht over de aarde. In Schoten werd het serene moment opgeluisterd door Tom Spoelders, die met zijn Troostwals wat warmte bracht in de bijtend koude avond.

De herdenking vond plaats op de Vlinderweide, die in oktober 2016 officieel werd geopend door schepen van Burgerzaken, Iefke Hendrickx. Het is een centrale plaats in het kinderpark, waar ouders van een doodgeboren kindje kunnen rouwen. Bij een vroegtijdig verlies van een kindje is er immers geen tastbare herinnering of gedenkplaatje. Op de Vlinderweide staan een speciaal ontworpen gedenkplaat en vier grote parasolbomen, waarin ouders een kleurrijk vlindertje kunnen hangen. Iedereen is er welkom, ook wie zijn kind lang geleden verloor of zijn kinderwens moest opbergen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is