Jonge dertigers aan het roer bij N-VA Schoten

Op 14 februari 2019, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws

De Schotense N-VA-afdeling heeft sinds woensdag 13 februari een vernieuwd bestuur. Kim De Hondt (31) is de nieuwe afdelingsvoorzitter en voormalig voorzitter, Pieter Gielis (33) werd verkozen tot ondervoorzitter.

“Onze afdeling heeft tijdens de voorbije gemeenteraadsverkiezingen een zeer sterk resultaat neergezet,” zegt kersvers voorzitter, Kim De Hondt. “We haalden met een sterke lijst de volstrekte meerderheid in de gemeenteraad en het nieuwe schepencollege is intussen aan de slag. Er ligt veel werk op de plank en in de volgende legislatuur komen er ingrijpende veranderingen op ons af, zoals de vernieuwing van het dorpscentrum en forse werken op het vlak van mobiliteit. Met het sterke mandaat dat we van de kiezer hebben gekregen, wil N-VA Schoten ervoor zorgen dat we onze mooie gemeente klaarmaken voor de toekomst. Ik ben zeer fier dat ik hiermee als voorzitter aan de slag kan, met een sterke ploeg van zeer competente bestuursleden. Het nieuwe bestuur omvat zowel ervaren leden van het eerste uur, alsook enkele nieuwe gezichten.”

Pieter Gielis, oud-voorzitter en tevens de nieuwe ondervoorzitter, is erg tevreden met de vernieuwde samenstelling van het N-VA-bestuur: “Ik heb het volste vertrouwen Kim als nieuwe voorzitter en de voltallige bestuursploeg. Kim heeft alle capaciteiten om de sterke ploeg van N-VA Schoten de komende jaren in goede banen te leiden. Natuurlijk kan hij op mijn volle ondersteuning rekenen en sta ik hem graag vanuit mijn kennis en ervaring bij.

Ik blik met grote tevredenheid terug op het parcours dat we met de ganse ploeg van N-VA Schoten de voorbije jaren hebben afgelegd. We behaalden een klinkende verkiezingsoverwinning, hebben een sterke fractie met erg bekwame college- en raadsleden, er is net als de vorige jaren een grote en zeer gedreven bestuursploeg en N-VA Schoten telt meer leden dan ooit tevoren.

Op professioneel vlak is er recent voor mij het een en ander gewijzigd: ik nam als parlementair medewerker afscheid van Valerie Van Peel en de collega’s in het federale parlement en startte met een nieuwe job op het kabinet van Annick De Ridder in Antwerpen, waar ik me kan toeleggen op een thematiek die mij erg boeit: ruimtelijke ordening. Wat mij betreft een unieke uitdaging, waar ik mij ten volle op wil kunnen focussen. Uiteraard in combinatie met het werk in de gemeenteraad. Het maakte echter dat het beter was in het bestuur als ondervoorzitter een ondersteunende rol op te nemen en de fakkel door te geven en iemand anders: Kim gaat dat zonder meer prima doen.”

Burgemeester Maarten De Veuster vult aan: “Ik bedank ook uitdrukkelijk alle bestuursleden voor hun inzet tijdens de voorbije 3 jaar, in het bijzonder onze voormalige voorzitter Pieter Gielis. Hij heeft geweldig hard gewerkt en het resultaat van de  gemeenteraadsverkiezingen voor de N-VA in Schoten was dan ook fenomenaal goed. Ik ben ook heel blij dat Pieter in zijn nieuwe functie als ondervoorzitter zijn kennis en ervaring ter beschikking blijft stellen van de afdeling. Hij is en blijft natuurlijk ook één van de sleutelfiguren van de N-VA fractie in de gemeenteraad.

Ik wens Pieter in de eerste plaats bovendien heel veel succes met zijn nieuwe job op het kabinet van Schepen Annick De Ridder in Antwerpen (Haven en Stadsontwikkeling) en met zijn kandidatuur voor de Vlaamse verkiezingen op 26/05. Met heel veel plezier zal ik samen met hem campagne gaan voeren.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is