Wielerwedstrijd Scheldeprijs blijft in Schoten!

Op 14 mei 2019, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws, Sport
Scheldeprijs blijft in Schoten!

Fantastisch nieuws voor de wielerliefhebbers! We zaten er al even op te wachten en dit jaar deden veel geruchten de ronde, maar burgemeester Maarten De Veuster bevestigde ons zonet het gerucht: de Scheldeprijs blijft in Schoten!

 

De Scheldeprijs blijft ook al zeker de volgende 6 jaar in Schoten.

 

Pal in de heilige wielerweek tussen de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, staat voor het internationale wielerpeloton al meer dan 100 jaar de oudste Vlaamse wielerklassieker op het menu: de Scheldeprijs. In 2018 kozen de Schotense Wielerclub en Flanders Classics resoluut voor vernieuwing. Voor de eerste keer trok een Belgische wielerklassieker voor de start over de landsgrenzen heen. De start in het Nederlandse Terneuzen en het parcours door Zeeland vormden het prachtige decor voor een boeiend wedstrijdverloop van het “officieuze wereldkampioenschap voor sprinters”. Na het nodige spektakel onderweg moesten de  ploegen hun tactiek aanpassen om met hun speerpunten te kunnen beginnen aan de lokale ronden met de traditionele en spectaculaire finale in Schoten.

Maar die vernieuwing zorgde ook voor veel vragen bij de vele wielerliefhebbers: “Gaat de Scheldeprijs weg uit Schoten? Verliezen we de aankomst van onze wielerwedstrijd aan een andere gemeente? Verliest de Scheldeprijs zijn ziel?” 

Ook de burgemeester was geen fan van die onzekerheid en dus besloot hij om met Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics rond tafel te zitten. 

De organisatie Flanders Classics (ook gekend voor andere wielerklassiekers zoals de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem) benadrukte de heel goede samenwerking de afgelopen jaren met de gemeente Schoten en het lokale organisatiecomité en wil daarom voor een langere periode samen in zee.

Maarten De Veuster is zeer tevreden dat Flanders Classics niet enkel naar het financiële aspect heeft gekeken, maar ook rekening heeft gehouden met de traditie en de “ziel” van de wedstrijd.

“We bedanken de organisatie voor het vertrouwen en zijn er trots op dat de aankomst van de oudste Vlaamse wielerklassieker blijft waar hij hoort, namelijk op De Churchilllaan in Schoten.” aldus burgemeester De Veuster.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is