Seniorenbeleid

Op 1 maart 2018, over deze onderwerpen: Senioren

Tijdens de afgelopen bestuursperiode werd onze seniorenraad omgevormd tot een echte Senioren-adviesraad (afgekort SAR). Op regelmatige basis komen afgevaardigden van diverse Schotense seniorenverenigingen en vertegenwoordigers uit de verschillende politieke fracties samen om desgewenst adviezen te formuleren ten aanzien van het gemeentebestuur. Dankzij die adviezen werden reeds tal van bekommernissen van onze senioren daadwerkelijk omgezet in acties. 

In samenwerking met de Cultuurdienst en het Cultuurcentrum organiseert de SAR meermaals per jaar geanimeerde activiteiten voor senioren.  De maandelijkse dinsdagavondfilms in ons CC De Kaekelaar worden op vraag van de senioren sinds enige tijd ook op maandagmiddag geprogrammeerd. 

De Schotense senioren maken regelmatig gebruik van onze Lokale Dienstencentra, Het Dorp en het Cogelshof, die uiteraard openstaan voor alle Schotense inwoners. Belangrijke samen-momenten, een maaltijd of een of andere activiteit, of gewoon een aangename babbel maken van die contacten tussen onze senioren een warm en aangenaam sociaal gebeuren. 

Ook onze diverse seniorenlokalen bieden de senioren tal van sociale activiteiten aan. Investeren in die lokalen is broodnodig, en staat gelijk met een investering in mensen en in socialisatie. Naast de investeringen in stoelen en de verfraaiing van de keukens en toiletten in die gebouwen zal in het ontspanningslokaal Schijnparklaan ook geïnvesteerd worden in nieuwe ramen.  Onder impuls van onze Schepen voor Senioren, Lieven De Smet, en de Schotense raad voor toegankelijkheid zal de toegankelijkheid voor minder mobiele senioren door middel van een dubbele schuifdeur geoptimaliseerd worden. 

De Schotense senioren zijn overigens de enigen die nog jaarlijks, doorgaans in september, verbroederen met de senioren uit Voorschoten-Nederland. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is