STOP met het schrijven van haatmails

Op 15 augustus 2011

Onlangs stond er in de krant dat artiesten die een (linkse) politieke mening naar voor brengen, haatmails in hun mailbox krijgen. Dat deze artiesten worden uitgescholden, worden bedreigd of zelfs dood worden gewenst. In het artikel spraken ze over o.a. Bart Peeters, Daan en Milow.

Waar zijn we mee bezig? Is dit waar de N-VA of Bart De Wever voor staat? Neen! Wij staan open voor iedere mening, ook al verschilt deze van mij of de partijlijn. Als deze mensen een andere mening hebben, het zij zo. Maar laten we toch ophouden met het sturen van haatmails. Wat lost dit op? Wel, helemaal niets. Dit brengt schade toe aan onze partij, schade aan de aanhangers van Bart De Wever.

We zijn diplomatiek, en staan open voor de dialoog. We proberen ons te verdedigen met feiten. Het partijprogramma, en de partijstandpunten, dat is wat we verdedigen en we verlagen ons niet tot het schrijven van haatmails. Mensen die geen personen met een andere mening kunnen respecteren, horen thuis in het Communistisch regime van Stalin. Het Rusland (Toen USSR) van om en bij de 60 jaar terug. Ikzelf, als penningmeester van Jong N-VA Schoten, distantieer mij van deze mensen.

En ik zeg natuurlijk niet dat je geen andere mening mag hebben. Natuurlijk is dat mogelijk, ikzelf sta ook lijnrecht tegenover de mening van de artiesten. Maar dit zal mij nooit aanzetten tot het schrijven van zulke “debiele quatsch”. Daarom herhaal ik mijn oproep om te stoppen met het schrijven van haatmails.

Wat ik nog wil toevoegen: Vlaanderen is geen dictatuur, Vlaanderen is een democratie, waar iedereen het recht heeft op een eigen  mening, zelfs een artiest. Dit is mijn mening, maar ook de mening van de Nieuw- Vlaamse Alliantie.

Met vriendelijke groeten
Juan Leysen
Penningmeester Jong N-VA Schoten.

http://www.demorgen.be/dm/nl/5036/Wetstraat/article/detail/1303863/2011/...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is