Medeleven voor de slachtoffers Bloedbad in Luik

Op 13 december 2011

13 december 2011 zal een dag worden om nooit te vergeten. Een regenachtige dag, met een einde die nog lang in onze gedachten zal blijven hangen. 13 december, de dag dat de 33-jarige Nordine Amrani, een bloedbad aanrichtte op de Place Saint-Lambert te Luik met als resultaat: 4 doden en 122 gewonden. Daarna pleegde de dader zelfmoord.

Dit is een ontzettend zwarte dag. We zijn twaalf dagen voor Kerstmis, maar voor de 4 families zal het dit jaar helaas geen kerstfeest zijn. Zij zullen het moeten stellen zonder hun kind of zonder hun ouder. Een groot gemis, dat jaren zal aanslepen. Een gemis, dat ik niemand toe kan wensen.

De andere 122 slachtoffers zullen dit jaar ook niet zo uitbundig vieren. De trauma’s die deze man creëerde, zijn immens groot. Het zal een harde periode worden, voor zij die het zullen moeten verwerken. Maar we zullen hen in gedachte bijstaan. Dit verdient niemand!

Ik ben een zware tegenstander van de Waalse politiek, maar dit menselijke leed overstijgt op dit ogenblik mijn politieke gedachten. Is dit de moment om het veiligheidsprobleem aan te kaarten? De wet Leujeune? Justitie? Ik denk het niet. Ik ben ook niet van plan hier nu politieke uitspraken over te doen. Ik zal enkel mee rouwen, rouwen met de families.

Ik wens mijn medeleven te betuigen en ik denk ook te mogen spreken namens de hele (Jong) N-VA afdeling van Schoten, want dit soort zinloze acties, met onschuldige slachtoffers als gevolg, zijn voor niets of niemand goed.

Juan Leysen
Penningmeester Jong N-VA Schoten

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is