GEEN regering ZONDER N-VA

Op 19 juli 2011

Op 13 juni 2010 trokken we naar de stembus, en het resultaat mocht er zijn. De kiezers stemde massaal Vlaams, stemde massaal N-VA. Deze partij werd dan ook de grootste partij van België. Ze kregen dus de opdracht van de kiezer om, samen met de PS aan Franstalige zijde, een regering te vormen.

Toen begon de chaos in de Wetstraat. We kregen: een preformateur, bemiddelaars, een verduidelijker, onderhandelaar en ga zo maar door. Maar toen Elio Di Rupo formateur werd, liep het helemaal fout.

Hij schreef een nota vol belastingsverhogingen, zonder besparingen bij de Overheid. Een nota zonder sociaal- economische hervormingen en een financieringswet met weinig autonomie en responsabiliserend effect, een nota zonder deftige staatshervorming, een nota zonder deftige splitsing van BHV. Kortom, een nota waar N-VA geen “ Ja” of “Ja, maar..” op kan zeggen.

Met andere woorden, de grootste partij van het land, die de meeste Vlamingen vertegenwoordigd, kan zich niet vinden in een Franstalige nota ZONDER Vlaamse garanties.

Als ik dan zie dat de Franstaligen, deze partij links (of in N-VA's geval rechts) laat liggen en een regering wil vormen ZONDER de Nieuw- Vlaamse Alliantie, dan stel ik mij toch vragen. Dan is deze regering geen regering met een ideologie, maar een regering met zakkenvullers! Je laat GEEN 1.135.617 stemmen links liggen!

- Juan Leysen -
Penningmeester Jong N-VA Schoten

GEEN regering ZONDER N-VA op Facebook

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is