Derde Schotense sporthal kan rekenen op € 907.500 aan Vlaamse steun

Op 19 december 2021, over deze onderwerpen: Financiën, Sport

Sportspurt zorgt voor nieuwe sportinfrastructuur in Schoten

Vlaams minister van Sport Ben Weyts investeert fors in sportinfrastructuur. En ook Schoten deelt mee in de koek.  Met € 907.500 aan Vlaamse steun voor Sporthal De Ekster kan een nieuwbouw omnisporthal voor o.a. handbal, zaalvoetbal, badminton en ropeskipping gebouwd worden. Bovendien komt er ook een gymnastiekhal, boogschiethal en een sportieve buitenaanleg.  Het gaat om de beloofde 'derde sporthal' die binnenkort zal verrijzen op de terreinen aan De Zeurt.

Sportspurt is een nooit geziene investering van 185 miljoen euro die voor elke sportende Vlaming moet renderen”, zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. “We zetten de inhaalbeweging voor investeringen in meer en betere sportinfrastructuur onverminderd verder, ook in Schoten.  Ik wil zoveel mogelijk Vlamingen aanmoedigen om te bewegen en te sporten. Hoe kan dit beter dan door hen dicht bij huis moderne sportinfrastructuur aan te bieden?” 

Start bouwwerken

Burgemeester Maarten De Veuster en schepen van sport Paul De Swaef verbergen hun enthousiasme niet.

"Dit is zeker met de huidige inflatie en de daar bijhorende grondstofprijzen echt wel zéér goed nieuws voor onze gemeente en alle Schotense sporters", weet burgemeester Maarten De Veuster.

"De aanduiding van de architect en de aannemer is voorzien in het tweede kwartaal van 2022.  Aansluitend willen we zo snel als mogelijk starten met de bouw."

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is